Újév Első Napja - Fogadalmak és babonák

ujevi_babonak.jpg

Túl vagyunk ezen is, elbúcsúztunk 2020-tól...  

 

Furcsa egy év volt, azt meg kell hagyni. Legalább is, ha a világ nagy eseményeit nézzük. Az én személyes életemben nem történt szinte semmi változás. Szerencsés vagyok, mert megmaradt a munka, eddig egy hozzátartozóm se halt bele a vírusba, és amilyen emberkerülő vagyok, alig éreztem meg, hogy egyáltalán világjárvány van. Le kellett mondanom pár utazást, elmaradt szinte minden rendezvény, ezeknek az árát valószínűleg már elbukom, de jelenleg ez legyen a legkevesebb. A változás az életemben kb. annyi, hogy maszkot kell hordani. Eddig se járkáltam el, főleg este 8 után, most legalább rá lehet mondani, hogy azért mert ennyire felelősségteljes vagyok. (Holott csak simán nagyon introvertált) 

Akartam volna még tegnap írni egy kis összefoglalót 2020ról, de ez a nagy kapkodásban (meghalt a számítógép egere, azt hittem maga a gép is, mert az új egér se akart működni...szóval jött a pánik, de aztán pár újraindítás után végül felismerte. Most megint működik minden.)  ez elmaradt. Persze meg lehet ezt még csinálni 2021 elején is. Majd meglátom. :) 

Új év van, sokan gondolom még alszanak és/vagy józanodnak. Buli tilalom volt, nem lehet az utcákat róni, se tűzijátékozni, se petárdázni. Ennek ellenére egész éjjel durrogtattak a környéken. Nem volt igazán eredményes a tiltás. 

Elérkezett az újévi fogadalmak ideje, meg hogy új év új ember... Sokan megfogadják, hogy idén majd már végre tényleg elkezdenek sportolni, futni , lefogynak,  leteszik a cigit, kevesebbet káromkodnak, jobban odafigyelnek magukra, takarékoskodnak vagy többet tanulnak. Mert most aztán már tényleg! Most komolyan veszem, betartom... Mert hát mikor is kéne az "új életünket" elkezdeni, mint az új évvel. Mert hát új év, új kezdetek, új lehetőségek, új remények, stb. , stb...  Aztán eltelik pár hét, vagy hónap, és belátjuk, hogy megint nem tartottunk be semmit. Na nem baj, majd jövőre! 

Én nem fogadok meg semmit. Ismerem magam. Felesleges lenne. Nem fogok eljárni futni, elfogom szórni a pénzt, és továbbra se az egészséges étkezés lesz a fő szempont.  Nincs fogadalom, az elbukás veszélye kizárva. 

Tele van az újév első napja babonákkal is. Nem mintha hinnék az ilyesmiben, de jópofa volt összeszedni párat. Azért a lencsefőzelék ott figyel már a hűtőben, mert sosem lehet tudni. Igaz eddig minden évben ettem lencsét, és mégse lettem vagyonos. De ha már egyszer szeretem a lencsét, miért is ne? 

Csak óvatosan azzal mit csinálsz a mai napon.  Mert amit ma teszel az hatással lesz az egész évedre. Csinál olyan dolgokat amiket szeretsz, mert akkor egész évben azt fogod csinálni. Ok, szóval másnaposan szenvedni valahol... Én most netezek...vélhetően akkor egész évben sok időd fogok a világhálón lógva eltölteni... Ez már bejött tavaly is, úgyhogy lehet benne valami. :D 

Szilveszterkor pontban éjfélkor az összes ajtót ki kell tárni, hogy az óév kimehessen. Le merném fogadni, hogy ezt a fűtésszolgáltatók találták ki! :D 

Remélhetőleg nem ettél/ettetek meg mindent tegnap este. Mert az új évet nem túl jó ómen üres hűtővel kezdeni, mert akkor egész évben kongani fog az ürességtől,  ha viszont tegnapi mulatozásból hagytál ételt, akkor az új évben se fogsz e téren hiányt szenvedni. Plusz mára is lesz még kajád, csak melegíteni kell. 

Viszont nem mindegy, hogy mit eszel. Malachúst kell, mert az előtúrja a szerencsét, a baromfit viszont kerüld, mert az meg elkaparja. A hal meg elúsztatja, a pulyka, meg ahogy a jószág természetéből fakad, haragos évet hoz. 

Ne dobd ki a szememet a házból, mert kidobod vele a szerencsédet is. Remélhetőleg nem csináltál akkora koszt... Mert söprögetni is tilos - ekkor kisöpröd a szerencséd. Célszerű (lett volna) már szilveszter előtt rendet tenni, mert a rendetlenség bevonzza a szerencsétlenséget. Ezen kívül nem szabad még se mosni, se teregetni, de nagy száradó ruhát se a szárítón. Úgy általában kerüld ezen a napon a házimunkát. 

Na adj kölcsön, egyrészt mert a szerencse egész évben akkor inkább kifelé fog menni a házunkból, ráadásul nehezen is jönnek vissza a kölcsönadott dolgok. (Megsúgom, ez nem csak szilveszterre/újévre igaz :) ) 

Viselj piros fehérneműt , mert a piros szín szerelmet hoz. - meg amúgy is szexi... 

Reggel hideg vízzel kell mosakodni, hogy egész évben egészséges leszel. (Lehet előtte jól megfázol) 

 

Egyszóval csak okosan a mai nap. :D

Egyetek, igyatok, pihenjetek - ha éppen nem kell dolgozni menni. 

Nem tudni milyen év vár ránk. 2019ben se gondolták volna az emberek, hogy egy vírus a feje tetejére állítja a világot. Szerintem a java még hátra van. Kitartást és boldog új évet mindenkinek!