Eurovízió 2021 - Litvánia

the-roop.jpg

A tavalyi dalversenynek volt egy igen nagy esélyese.  A litván csapatot várták a legtöbben az első helyre, amivel megszerezhették volna az ország első győzelmét. De a járvány miatt, nem volt fesztivál, se litván győzelem. Bár nekem nem ők voltak az elsők a listámon, de jogosan megérdemelték volna. Egy nagyon eredeti, fülbemászó dal volt. Lehetett szeretni. A csapat pedig kellően üde színfolt volt, a furcsa táncukkal. 

De hiába a várt jó helyezés, és a Roop népszerűsége, a litván nemzeti műsorszolgáltató úgy döntött, hogy nem  tartja meg a versenyzőit, és új válogatót rendez. Az egyetlen kedvezmény annyi volt a csapat számára, hogy biztosítja nekik a részvételt, tehát nem kell oda is még egyszer beküzdeni magukat. Automatikus indulók lesznek, feltételezve, hogy részt akarnak idén is venni.

Részt akartak.

Ahogy kijöttek a dalukkal, máris (ismét) közönség kedvenc lett. Egyértelmű volt a tegnap esti győzelmük. Ahogy írta már más is, inkább koronázás volt ez, mint verseny. Megnyerték a zsűri és a közönség szívét is, így a 2021es dalfesztivál bővült megint egy ismert arccal/arcokkal. 

Arról énekelnek, hogy hiába nincsenek most diszkók, ha átjár a zene, otthon is táncolsz, egyedül. (Merhát ugye szociális távolságtartás, stb. ) 

Személy szerint nagyon örülök a győzelmüknek, mert amilyen jól álltak tavaly, igazságtalannak éreztem volna, hogyha elveszik tőlük ezt a lehetőséget. Szerencsére idén majd megint bizonyíthatnak. A tavalyi daluk jobban tetszett, de biztos vagyok benne, hogy sokat fogom hallgatni az ideit is, aminek Discoteque a címe. És igen, igazi diszkó dal lehetne. Legalább is, a lassan több évtizedes bulizós emlékeim nem csalnak. Valószínűleg jól fognak idén is szerepelni, ha más nem a tavalyi várt eredményük miatt. Majd meglátjuk. Akkor nyertek volna. Hogy idén sikerül-e, azt nem lehet megmondani. Van rá esély- szerintem elég nagy.